Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

04 maj 07:38, Sammanfattning natt, Västra götalands län

God morgon! Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Anna Göransson. Nedan ett urval av nattens händelser i länet.

22.37 Rattfylleri, Skövdevägen, Hjo. Polis stoppar en personbil för kontroll. Föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan. Han tas med för provtagning och fortsatt utredning. Polis omhändertar även mannens körkort.

02.17 Brand i villa, Västra Drottningvägen, Tidaholm. Polis, ambulans och räddningstjänst skickas till platsen efter larm om brand i villa. Ingen person ska vara kvar i villan. En anmälan brand utan misstanke om brott upprättas.

23.15 Rattfylleri, E45, Fors, Trollhättan. Polis stoppar en personbil för kontroll. Föraren, en man, visar tecken på narkotikapåverkan, och han tas med för provtagning. Vid kontrollen blir mannen stökig. Mannen är nu misstänkt för drograttfylleri, narkotikabrott genom eget bruk samt innehav, brott mot knivlagen och våldsamt motstånd.

23.49 Brand, Vräland, Orust. Polis och räddningstjänst skickas till platsen efter larm om brand i en husbil. Husbilen står parkerad, och en förbipasserande har upptäckt branden. Det finns ingen person i husbilen. Polis kontaktar ägaren, och en anmälan gällande skadegörelse genom brand upprättas.

01.18 Kontroll av personbil, trafikbrott, Göteborgsvägen, Uddevalla . Polis som patrullerar får syn på en personbil som sedan några dagar är eftersökt som stulen. Föraren, en man, stannar dock inte på polisens stoppsignal. Ett kortare förföljande inleds. Föraren av personbilen kör mot rött, och kolliderar i en korsning med en annan bil.  Föraren säkras av polis, och han grips. Han är nu misstänkt för drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik, grov olovlig körning samt narkotikabrott. Han är även misstänkt för tillgrepp av fortskaffningsmedel.

05.15 Rån, Andra Långgatan, Göteborg. Polis skickas till platsen med anlending av att ett tidningsbud blivit misshandlad. På plats uppger tidningsbudet att tre för honom okända män kommit fram till honom, och försökt att ta i hand med honom. Han fortsatte dock att gå, varpå en av männen tog hans mobil ur hans ficka. När han föröskte att ta tillbaka mobilen blev han sparkad och slagen. Polis söker i området efter de misstänkta gärningsmännen. Mannen uppger att han har smärta i huvudet, samt en bula. Polis upprättar en anmälan gällande rån. Det finns ingen misstänkt.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen