Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 maj 13:58

05 maj 05:00, Sammanfattning natt, Norrbottens län

Sammanfattning av händelser i länet.

Natten i länet har börjat lugnt. Ett antal personer har blivit omhändertagna på grund av hög berusningsgrad i framförallt Piteå och Luleå.

02:53 Försök till mord/dråp, Piteå kommun
Polis larmas till en adress i Jävre med anledning av en grov misshandel. En målsägare ringer in till polisen och berättar att han blivit utsatt för misshandel. Med anledning av skadans allvarlighetsgrad och tillvägagångssätt så bedöms misshandeln som försök till mord alternativt dråp.

Målsägaren som är en man i 60-årsåldern transporteras till sjukhus med ambulans.

Polis har gripit en man i 60-årsåldern som anträffades i på samma adress.

Ärendet hanteras av jourhavande förundersökningsledare. På grund av brottets karaktär kan polisen i nuläget inte uttala sig mer gällande tillvägagångssätt eller skador, detta med hänvisning till förundersökningssekretessen.

Uppdatering 08:30 (av kommunikatör Liv Fahlén)
Under dagen kommer polisen att hålla förhör med de inblandade. Platsen är avspärrad för en teknisk undersökning.

Uppdatering 13:50
Den misstänkte mannen är anhållen på sannolika skäl misstänkt för försök till mord alternativt dråp.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen