Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 maj 08:01

05 maj 07:57, Sammanfattning kväll och natt, Östergötlands län

Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Nedan följer ett urval av nattens händelser i länet.

07.00 Polisen i polisområde Östergötland har under natten hanterat ärenden av olika karaktär. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits (se nedan), 23 personer har omhändertagits på grund av berusning och fem personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri eller narkotikabrott.

16.37 Polis larmades efter att väktare omhändertagit en berusad person i centrala Norrköping. Mannen hade varit utåtagerande och belagts med handfängsel. Polis åkte till platsen och mannen, som är i 55-årsåldern, omhändertogs enligt lagen om omhändertagande av berusade personer, LOB. Mannen misstänks även för våld mot tjänsteman, försök till våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd.

19.30 Polis larmades, av trafikanter på E4, om att ett fordon bogserade ett annat i cirka 110 kilometer i timmen. När samtalet kom till polisen befann sig ekipaget på E4 i höjd med Tornby, i södergående riktning. Flera polispatruller beordrades ut och fordonen stoppades i höjd med Mantorp. Föraren av det bogserande fordonet, en man i 55-årsåldern, greps misstänkt för vårdslöshet i trafik.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen