Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 maj 08:22

05 maj 07:59, Sammanfattning kväll och natt, Södermanlands län

Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Nedan följer ett urval av nattens händelser i länet.

07.00 Polisen i polisområde Södermanland har under natten hanterat ärenden av olika karaktär. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. En person har gripits (se nedan), sex personer har omhändertagits på grund av berusning och sex personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

20.45 Polis larmades till en adress i Gnesta kommun med anledning av en misshandel. Enligt samtalet skulle en man ha misshandlat en kvinna till vilken han har en relation. Polis åkte till adressen och mannen, som är i 65-årsåldern, greps. Han misstänks i nuläget för grov kvinnofridskränkning alternativt misshandel.

02.27 Polisen skulle stoppa ett fordon för kontroll i centrala Nyköping. Föraren stannade inte och körde från platsen. Polis följde efter fordonet ut på E4 och flera polispatruller larmades ut för att få stopp på fordonet som framfördes i mycket hög hastighet. Klockan 02.35 stoppades fordonet med hjälp av spikmatta. Två personer, båda män i 30-årsåldern, färdades i bilen. Föraren misstänks för rattfylleri, drograttfylleri, grov vårdslöshet i trafik samt ringa narkotikabrott. Passageraren misstänks för ringa narkotikabrott. Båda togs med för provtagning och ytterligare utredningsåtgärder.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen