Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 05 maj 08:06

05 maj 08:01, Sammanfattning kväll och natt, Jönköpings län

Dagens presstalesperson på ledningscentralen är Monica Bergström. Nedan följer ett urval av nattens händelser i länet.

 07.00 Polisen i polisområde Jönköping har under natten hanterat ärenden av olika karaktär. De flesta är kontroller som inte resulterat i någon brottsmisstanke. Två personer har gripits för brott (se nedan), 21 personer har omhändertagits på grund av berusning, enligt LOB, och fyra personer har medtagits för provtagning efter misstanke om rattfylleri eller narkotikabrott.

21.30 Polisen kontaktades med anledning av att en berusad man med hund befann sig i området Öster City. Mannen skulle vara bråkig och misshandla hunden. Polis åkte till platsen. Klockan 21.59 greps mannen misstänkt för djurplågeri.

03.21 Polis larmades då en person vaknat av att en fönsterruta krossas och att någon eller några personer tagit sig in i bostaden utanför Gnosjö. Flera polispatruller åkte till platsen. När polis kom fram visade det sig att bostadsinnehavarens bilnycklar stulits och bilen saknades. Klockan 04.19 fick polisen ett samtal om att bilen påträffats i trakten av Gislaved och att en person lämnat fordonet. En hundpatrull åkte till platsen och mannen påträffades. Mannen, som är i 20-årsåldern, greps och har förts till polisstationen. Han misstänks i nuläget för grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel.

03.59 Polis, räddningstjänst och ambulans larmades med anledning av en brand i ett fordon på Verkstadsgatan i Eksjö. Två bilar skadades vid branden. Polisen har skrivit en anmälan om skadegörelse genom brand.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen