Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

06 maj 07:05, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 30-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Två personer har frihetsberövats på grund av misstanke om narkotikapåverkan. Ett par av de händelser från natten som sticker ut:

23.38 Polis larmades till ett företag på Kungsvägen i Mjölby. Väktare larmade om pågående inbrott där ett par personer syntes på övervakningskamera inne på företagsområdet. Personerna hade lämnat via ett uppklippt hål i ett staket. Polis kom dit och en bil stoppades för kontroll på Linköpingsvägen. Bilen var avställd och hade körförbud. Föraren blev misstänkt för drograttfylleri och grov olovlig körning, det var en man i 45-årsåldern. I bilen fanns också en kvinna i 20-årsåldern som misstänktes vara narkotikapåverad. Båda togs med för provtagning. Ytterligare en man satt i bilen. Det gick inte att knyta dem till inbrottet på företaget, där och då. Polisen upprättade en anmälan om försök till stöld.

23.52 Ett väktarbolag kontaktade polisen med anledning av att det hade gått ett larm om stöld från en kontorslokal i centrala Mjölby. Polis kom dit. Någon ska ha krossat en ruta och eventuellt stulit en dator. Polisen dokumenterade omständigheterna på platsen och upprättade en anmälan om stöld.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen