Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.

06 maj 09:36, Rattfylleri, Luleå

Misstänkt drograttfylleri på Hertsölandet, Luleå.

Polisen stoppar och kontrollerar en personbil som är avställd och har körförbud. Misstanke uppstår om att föraren, en man i 30-årsåldern, är påverkad av narkotika. Han tas med för provtagning.

Bilnycklarna har omhändertagits enligt Polislagen 24*.

En anmälan upprättas gällande drograttfylleri, narkotikabrott eget bruk och innehav samt grov olovlig körning då han upprepat kört bil utan behörighet. Mannen släpptes på fri fot efter förhör.

*Polislag (1984:387) 24 a §
Kan det av särskilda skäl anses finnas risk för att brott enligt 4 eller 4 a §lagen (1951:649) om straff för vissa trafikbrott kommer att begås, får en polisman, i syfte att förhindra brottet, tillfälligt omhänderta fordonsnycklar eller annat som behövs för färden eller, om så krävs, fordonet.

Om förutsättningarna i första stycket är uppfyllda och om det är nödvändigt för att söka efter sådan egendom som anges där, får en polisman kroppsvisitera den person som kan komma att göra sig skyldig till brottet och genomsöka fordonet. Lag (2004:1032)

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen