Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

06 maj 20:46, Rattfylleri, Katrineholm

Lastbilsförare greps för grovt rattfylleri.

18:29 Polisen tog emot samtal från riksväg 56 där en trafikant observerat en lastbil som hade vinglat under en lastbil vinglat på vägen under en längre sträcka.

18:46 Lastbilen kontrollerades mellan Katrineholm och Strångsjö. Föraren blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkohol.

Föraren, en man i 45-årsåldern, fick följa med till polisstation för provtagning. Provet visade att han hade en promillehalt på 1.34 vilket gör att han misstänks för grovt rattfylleri.

Mannen greps. Efter tillnyktring kommer han att förhöras och en åklagare beslutar sen om han ska anhållas eller släppas.


Polisen är tacksam över observanta bilister  i trafiken. I det här fallet larmades polisen och inringaren följde efter den vinglande bilen tills polisen var på plats och kunde kontrollera föraren.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen