Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 08 maj 09:50

07 maj 22:20, Vapenlagen, Karlstad

Samtal om att en springande man jagas av två andra män på en moped på Verkstadsgatan i Herrhagen.

En av männen på mopeden ska ha dragit fram vad som verkade vara en pistol. Då de båda på mopeden upptäcker att de är iakttagna lämnar de platsen. Polispatrull anträffar de båda vid ett byggmaterialföretag i närheten, och de grips kl 22:28. Den förundersökning som inletts är initialt rubricerad som grovt vapenbrott, olaga intrång och olaga hot. De båda gripna är män, den ene mannen är född 1982, och den andre 1992. De båda anhölls av åklagare vid 01:30-tiden.

Då varken vapen eller målsäganden ännu anträffats fortsätter sökandet efter dessa under dagen.

Uppdatering 09:30.                                                                                                                                                     Vad som misstänks vara en pistol har anträffats på en plats i området Herrhagen i Karlstad. Det kan inte uteslutas att fyndet har samband med gårdagskvällens händelse. Det ska nu undersökas i vilken utsträckning det handlar om ett "riktigt" vapen, och om det går att koppla till någon av de båda misstänkta personerna. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen