Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

08 maj 14:30, Trafikbrott, Umeå

Riktad insats mot mopedister i Umeå.

Under dagen har Polisen i Umeå haft en riktad insats mot mopedister. Ett flertal patruller har kontrollerat mopedister på Grubbeskolan, Hagaskolan och Bräntbergsskolan.

Kontrollen visade sig vara motiverad. Under dagen har polisen beslagtagit fyra mopeder, där förarna misstänks för olovlig körning. Fem ordningsbot (böter) har utfärdats på grund av fordonsbrister och felaktigt trafikbeteende.

– Vi vill skapa förståelse hos ungdomar i Umeå och deras föräldrar om vikten av att framföra sina fordon på ett trafiksäkert sätt, så att ingen ska dö eller skadas svårt i trafiken, säger Roger Nilsson, gruppchef på Trafikavdelningen.

Enligt Roger Nilsson har de ungdomar som kontrollerats, samt deras föräldrar visat förståelse och till viss del tacksamhet över det arbete polisen utfört.

– Vi har varit tydliga i dialogen med ungdomarna att vi inte på något vis är ute efter att ”sätt dit någon”, utan för att vi värnar om att de kommer hem på ett säkert sätt till sina nära och kära, säger han.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen