Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Uppdaterad 08 maj 20:13

08 maj 17:50, Farligt föremål, misstänkt, Borlänge

En man är misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse vid Kupolen.

Polisen får in samtal från en person som uppger att denne ser en man på parkeringen utanför Kupolen, på den nordvästra sidan. Det ser ut som om mannen har något fasttejpat vid magen, något som liknar någon typ av explosiv vara.

Mannen går bort mot Maskinistgatan.

Polisen är snabbt på plats och kan gripa en man i 27-årsåldern som misstänkt för försök till allmänfarlig ödeläggelse samt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Mannen hade inget explosivt på sig vid gripandet men han hade en väska med sig som polisen inte vet vad den innehåller varför en avspärrning är gjord runt väskan. Polisens nationella bombskydd är kontaktat och de ska göra en bedömning om de behöver åka till platsen eller inte.

Ingen person har kommit till skada i samband med händelsen.

UPPDATERING kl.20.08

Polisen har nu hävt avspärrningen och väskan är tagen i beslag.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen