Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 09 maj 07:50

09 maj 06:20, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av nattens polisverksamhet i polisområde Östergötland.

06.20 polisen har hittills hanterat ett 40-tal ärenden i polisområde Östergötland. De flesta utan brottsmisstankar. Ingen person har gripits, två har omhändertagits för berusning/ordningsstörning.

02.43 inbrottslarm från en pizzeria på Tulpanvägen i Linghem. Strax efter kunde polisen konstatera att det varit ett fullbordat inbrott och troligen är en växelkassa stulen. Polisen spanade i omgivningarna, inledde en utredning om stöld genom inbrott och genomförde en platsundersökning men ännu är ingen person misstänkt.

05.15 väktare ringer till polisen om att ett inbrottslarm har utlöst på Medevivägen i Motala. Framme på platsen hade väktare konstaterat att ett fönster var krossat. Polisen har påbörjat en utredning om stöld genom inbrott samt genomfört en platsundersökning för att säkra spår. Ännu finns ingen misstänkt och det är oklart vad som kan ha stulits.

04.59 samtal till polisen om att en älgkalv sprang på cykelbana mellan Sandbyhovsviadukten och Stockholmsrondellen. Troligen samma älgkalv som polisen fått flera samtal om tidigare. Polisen kallade på en kommunjägare som kom till platsen. I närheten av Bergslagsgatan fick jägaren kontakt med älgen. Eftersom polisen hade gjort bedömningen att älgen utgjorde en fara för människors säkerhet fattades beslut om att den skulle avlivas, om det inte gick att få bort den på annat sätt. 06.02 avlivades älgen.

Det finns inga andra brott eller allvariga händelser att rapportera om.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen