Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

09 maj 14:28, Övrigt, Piteå

Summering från dagens övning i Piteå.

Polis, Ambulans, Räddningstjänst och SOS Alarm har under dagen genomfört en övning med inriktning på terror och pågående dödligt våld med vapen. Förberedelserna inför övningen har varit omfattande då många aktörer har behövt planera personal att avvara ifrån skarpa händelser. Utöver egen personal har även figuranter från omvårdnadsprogrammet, Strömbackaskolan i Piteå varit involverade. Vid övningen närvarade även observatörer från Framnäs folkhögskola samt från alla involverade aktörer.

- Det har varit ett högt engagemang bland såväl figuranter, observatörer och övande personal, säger Johan Holmgren, presstalesperson i övningen.

Det är viktigt att öva på verklig plats med flera olika scenarion som utspelas allt eftersom. För denna övning så inträffade tre olika händelser på tre olika platser i centrala delarna av Piteå vilket är ett väldigt komplext men tänkbart scenario.

- Det blev väldigt trovärdigt och vi fick med oss både framgångsfaktorer och delar som behöver utvecklas för att vi ska bli ännu bättre, säger Johan Holmgren.

Summerande är det viktigt att genomföra övningar för att skapa en helhetsbild av varandras uppdrag och hur vi tillsammans blir effektiva. Polisen vill tacka alla involverade aktörer för en mycket lyckad övningsinsats.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen