Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

11 mars 17:12, Trafikkontroll, Strömsund

Bilförare hade mobiltelefon i handen under färd.

Polisen har under eftermiddagen haft två nykterhetskontroller i Strömsund - på Ramselevägen och på Storgatan. Samtliga förare som kontrollerades var nyktra, utan anmärkning.

Vecka 11 är en nationell trafikvecka med fokus på alkohol och droger.

I samband med en av kontrollerna utfärdade patrullen en ordningsbot till en bilist på 1.500 kronor, då föraren hade mobiltelefon i handen under färd.

Från den 1 februari 2018 får du som förare inte använda mobilen eller annan kommunikationsutrustning om du håller den i handen när du kör ett motordrivet fordon. Regeln är till för att skydda dig och andra i din omgivning.

Så här står det i trafikförordningen:

"Vid färd på väg med ett motordrivet fordon får föraren ägna sig åt aktiviteter som användning av mobiltelefon och annan kommunikationsutrustning endast om det inte inverkar menligt på förandet av fordonet. Föraren får inte använda denna utrustning på ett sådant sätt att han eller hon håller den i handen".

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen