Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

12 mars 10:53, Trafikkontroll, Östergötlands län

Satsning på trafiknykterhet.

Under morgonen och förmiddagen har polisen genomfört 20 trafikkontroller på olika ställen i Östergötlands län. Flera hundra förare har fått blåsa i polisens sållningsinstrument för alkohol. Än så länge har en förare i Linköping fått följa med för provtagning och misstänks för rattfylleri efter att ha blåst 0.28 promille. Förarens nycklar till bilen omhändertogs tillfälligt för att hindra fortsatt färd.

Vecka 11 är en internationell vecka med satsning på trafiknykterhet, och polispatruller lägger extra mycket tid på kontroller i trafiken.

Gränsen för att dömas för rattfylleri i Sverige går vid 0.2 promille och grovt rattfylleri vid 1.0 promille.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen