Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

12 mars 16:39, Rattfylleri, Jönköpings län

Påverkad lastbilschaufför fick förhinder vid leveransen.

14.28 samtal till polisen från en väktare på en industri i Torsvik. Väktaren hade inpasseringskontroll, med obligatorisk nykterhetskontroll vid entrén till företagsområdet. En lastbilschaufför som skulle in på området och lossa gods vägrade blåsa i väktarens alkometer. Väktaren tillkallade polisen.

När polisen kom till platsen genomfördes en nykterhetskontroll med polisens sållningsinstrument. Utslaget blev positivt och polisen började utreda om det gick att styrka att mannen hade kört lastbilen. Det fanns enligt polispatrullen ingen möjlighet att styrka att mannen, som är i 55-årsåldern, hade kört bilen påverkad. Eftersom polisen inte kunde styrka att mannen kört påverkad beslutades att händelsen inte ska föranleda någon ytterligare åtgärd från polisen.

Lastbilschaufförens bil är utrustad med alkometer och blev stående på platsen i väntan på att chauffören är i sånt skick att han kan köra bilen. Nytt försök att klara inpasseringskontrollen kommer att göras under morgondagen.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen