Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 13 mars 11:15

12 mars 21:04, Rån väpnat, Vännäs

Butik i centrala Vännäs rånad, två personer gripna

Under kvällen rånades en butik i centrala Vännäs, polisen är på plats och arbetar med utredningsåtgärder för att leda förundersökningen framåt.

Uppdatering kl. 23:35:

Coop Konsum i Vännäs rånades under kvällen av två personer beväpnade med ett vasst föremål. Enligt initiala uppgifter ska ingen person ha blivit skadad fysiskt, gärningsmännen kom över en summa kontanter i samband med gärningen.

En polisinsats inleddes och efter utredningsåtgärder kunde polisen spåra med hund till en fastighet i Vännäs där en husrannsakan genomfördes. I en lägenhet kunde sedan två personer gripas som misstänkta för brottet.

Utredningsarbete pågår för närvarande i Vännäs.

Uppdatering kl. 05:30:

Polisen har sammanställt en första del av utredningen som innefattar bland annat förhör med vittnen, målsägare och de misstänkta. Åklagare har tagit del av detta och beslutat att de två gripna männen är anhållna. Männen är i 20-årsåldern och är boende i Vännäs. 

Uppdatering 11:04 (av Peder Jonsson)

Precis som sägs ovan har hund använts i samband med de initiala utredningsåtgärderna för att spåra och säkra eventuella spår i och omkring brottsplatsen. Något spår som lett fram till den fastighet där polisen senare genomförde en husrannsakan har dock ej påträffats av hundpatrullen.

Det är poliser med god lokalkännedom tillsammans med det som polisiärt brukar kallas för inre spaning som lett fram till att två misstänkta kunde gripas bara någon timme efter det att rånet inträffade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen