Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

13 mars 13:57, Rattfylleri, Eksjö

Lastbilschaufför misstänks för rattfylleri.

09:21 Polisen kontaktades av en person som var orolig över en lastbilschaufför som inte kunnat nås sedan tisdagskvällen. När polisen åkte till Eksjö för att kontrollera platsen där lastbilen skulle ha parkerat för natten mötte polisbilen aktuell lastbil.

Lastbilen stannades för kontroll och föraren, en man i 55-årsåldern, blåste positivt i polisens sållningsinstrument för alkohol. Han togs med till polisstationen för provtagning.

Utandningsprovet visade en promille på 1.1 och mannen misstänks för grovt rattfylleri. Då mannen är hemmahörande utanför Sveriges gräns greps han för att han inte ska kunna lämna landet innan straff utfördats.

Igår kväll fick polisen samtal om att samma lastbil hade vinglat på riksväg 40 vid Nässjö. Då anträffades inte lastbilen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen