Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

14 mars 01:48, Stöld/inbrott, Söderhamn

En rådig medborgare kontaktade polisen och berättade att han iakttagit två personer som gjorde ett inbrott på Norralagatan.

Innan polisen kom fram till adressen hade vittnet gripit en gärningsman och kunde lämna ett bra signalement på den andre gärningsmannen som polisen spårade och grep en bit bort från brottsplatsen.

Vittnet var särskilt uppmärksam p.g.a. att det varit flera inbrottet i det aktuella området den senaste tiden.

Polisen är tacksamma att det gick bra för vittnet vid ingripandet och är mycket tacksam för att han ringe 112 så snabbt som han gjorde. Man ska alltid kontakta polisen på 112 när man ser att brott begås. Man måste noga överväga om man ska ingripa innan polis kommer till platsen. Det som är viktigt är att man iakttar och berättar för polisen tydligt vad man har sett.

Polisen passar på att tackar vittnet för sitt rådiga ingripande vid händelsen.

Två män greps för stöld ur fordon och hördes om brotten. Efter förhören anhöll åklagare båda männen.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen