Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

14 mars 12:13, Olaga frihetsberövande/människorov, Västerås

Försök till människorov, Västerås.

Vid 12-tiden går en pojke i 10-årsåldern tillsammans med sina vänner på en cykelväg mellan Österleden och Knotavägen i Västerås (i närheten av bensinstationen vid rondellen). Pojken går ifrån kompisarna och in i skogen för att urinera och får då syn på en okänd man som tittar på honom. Mannen tilltalar honom och när pojken inte svarar går mannen mot honom och visar en kniv. Mannen uttalar även att han vill att pojken ska följa med honom. Pojken springer tillbaka till cykelvägen och kan tillsammans med vännerna larma polisen.

Polisen har under dagen ägnat en stor resurs för att söka efter mannen men ännu har ingen gripits för gärningen. Polisen har ett signalement på mannen som man i nuläget inte vill gå ut med. Pojken och hans vänner har i ett första skede tagits om hand av polis. Ingen person kom till fysisk skada i samband med händelsen. 

Brottet är rubricerat som försök till människorov.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen