Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 15 mars 08:22

15 mars 04:43, Stöld/inbrott, Sigtuna

I samband med ett inbrott i Märsta grep polisen 6 personer för grov stöld.

Polisen fick ett inbrottslarm från ett teknik-/speditionsföretag i  Märsta. Enligt initiala uppgifter har polispatrullerna i insatsen gripit sex misstänkta gärningspersoner och frihetsberövat ytterligare två. I samband med att gärningsmännen försökte fly från platsen kastade de s k fotanglar vilket orsakade att trafikanter i området fick punktering på sina bilar.

Förundersökning om grov stöld har inletts.

Insatsen pågår. Uppdatering följer.

Uppdatering klockan 08:15

 Polisen vidtar utredningsåtgärder i förundersökningen. Tekniker kommer inom kort påbörja en undersökning och säkring av spår. Vidare håller vi kompletterande förhör och utredningen lämnas över till ordinarie utredare.

Det har inte gripits fler personer i ärendet än vad som tidigare rappporterats.

Polisen bedömer att fler än 15 fordon har kört på fotanglar som kastats ut av de gripna gärningsmännen. I vissa fall har punkteringar som orsakats av fotanglar resulterat i trafikolyckor som hanteras av Polisen. Vi har inte fått någon rapport om personskador i dessa trafikolyckor.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen