Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

15 mars 11:05, Ekobrott, Umeå

Tre män i Umeå kommun misstänks för grov penningtvätt alternativ grov näringspenningtvätt.

Polisen tillsammans med Åklagarmyndigheten driver en förundersökning gällande grov penningtvätt alternativ grov näringspenningtvätt.  

Tre män i Umeå kommun har under vecka 11 hämtats in till förhör. Männen, som är mellan 45 och 55 år, har suttit anhållna men är åter släppta på fri fot. Vissa bevis har säkrats i samband med husrannsakan.

Polisen undersöker nu männens inblandning i investeringar med så kallad kryptovaluta. Utredningen tittar bland annat på om männen själva kan ha gjort brottslig vinning eller om de på något sätt har främjat någon annan att tillgodogöra sig värden.

 – Vi vill uppmana till eftertänksamhet i den här typen av investeringar. Man ska vara källkritisk och tänka efter, gärna flera gånger, innan man investerar. Låter det för bra för att vara sant så är det säkerligen det, säger Oscar Berglund, chef för bedrägerisektionen vid polisområde Västerbotten.

Presskontakt:
Kriminalkommissarie Oscar Berglund
Gruppchef bedrägeri polisområde Västerbotten.
Telefon: 010-5682237

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen