Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 15 mars 13:13

15 mars 12:02, Fjällräddning, Gällivare

Man som skadat axeln i samband med skidåkning vid Singisstugorna.

Mannen klarar ej att sitta på en skoter. Mannen är i ett sällskap på tre personer. Vakthavande befäl beslutar inleda en fjälllräddningsinsats. Polisens helikopter är utlarmad och på väg till området för att undsätta mannen.

Uppdatering 13:12

Mannen hämtad med helikopter och förd till farbar väg. Där har ambulans mött upp och tar mannen till sjukhus, frågor om hälsoläge hänvisas till sjukvården.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen