Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

16 mars 08:26, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Sex personer i Västernorrlands län har omhändertagits enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer. Två av dessa misstänks för narkotikabrott. Ytterligare tre personer har medtagits för provtagning efter misstanke om narkotikabrott.

Polisen har även utfört ett flertal kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

23:40 Misshandel, Sollefteå
Polis beordras till en adress i centrala Sollefteå där det uppstått ett bråk mellan flera personer. När polisen kommer till platsen har de som bråkat lämnat platsen. En anmälan gällande misshandel upprättas.

23:43 Trafikbrott, Sundsvall
Polis stoppar och kontrollerar en personbil på Gärde i Sundsvall. Föraren får en ordningsbot (böter) eftersom bilen saknar en registreringsskylt och har felaktigt ljus fram.

00:14 Misshandel, Sundsvall
Polispatrull befinner sig på en krog i Sundsvall då de uppmärksammas om misshandel som skett på platsen. En kvinna i 50-årsåldern misstänks ha misshandlat en annan kvinna. Polisen upprättar en anmälan gällande ofredande och misshandel. Den misstänkta kvinnan omhändertas enligt LOB, lagen om omhändertagande av berusade personer.

01:28 Drograttfylleri, Sundsvall
Polispatrull uppmärksammar en personbil på Stenstan och fattar misstanke om att föraren är påverkad. Mannen, som är i 30-årsåldern, tas med för provtagning.

En anmälan upprättas gällande drograttfylleri, ringa narkotikabrott eget bruk samt grov olovlig körning - eftersom mannen kört bil trots att han tidigare fått sitt körkort återkallat. Bilen tas i beslag enligt TBL 7 §*.

02:14 Misshandel, Sundsvall
Polisen uppmärksammas om ett bråk utanför en snabbmatsrestaurang. Patrullen pratar med de inblandade. En anmälan gällande misshandel samt en motanmälan om misshandel upprättas. Misstänkta samt målsägande är två män i 20-årsåldern.

02:20 Drograttfylleri, Timrå
Polispatrull stoppar och kontrollerar en personbil i Söråker. Misstanke uppstår om att föraren, en kvinna, är påverkad av narkotika. Hon blåser också positivt i sållningsinstrumentet. Kvinnan tas med för provtagning. En anmälan om rattfylleri under påverkan av narkotika och alkohol upprättas.

03:49 Rattfylleri, Sundsvall
Polisen kontrollerar en personbil i Skönsmon. Patrullen får stopp på bilen vars förare, en man i 30-årsåldern, blåser positivt i sållningsinstrumentet. Han tas med för provtagning. En anmälan gällande grovt rattfylleri samt grov olovlig körning upprättas. Mannen blåste 0,65 milligram alkohol per liter utandningsluft. Bilen tas i beslag.

04:06 Sexuellt ofredande, Sundsvall
En kvinna anmäler att hon har blivit utsatt för sexuellt ofredande av en man. Polispatrull åker dit och upprättar en anmälan.

* Lag (1951:649) om straff för vissa trafikbrott
Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt. Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen