Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 19 mars 09:20

19 mars 08:06, Trafikbrott, Lycksele

Södermalm, bilist iakttog inte väjningsplikt för gående som skulle gå över vägen

Föraren, en man i 50-årsåldern, stoppades av polis. Han fick en ordningsbot (böter).

Uppdatering kl 08:39

Ytterligare en förare har fått böter, av samma anledning.

Polisen har under morgonen kontrollerat platsen (Timmervägen) efter önskemål från allmänheten. Många ungdomar korsar vägen på väg till skolan. En del tycker att det är obehagligt att gå över vägen, då många förare väljer att inte stanna för gående.

Efter morgonens kontroll hälsar patrullen:

- Vi vill uppmana alla trafikanter att sänka hastigheten här. Det är många barn som ska passera. Stanna ifall de ska gå över vägen.

Patrullen hälsar vidare:

- Vi kommer även fortsättningsvis att ha trafikkontroller här.

För kännedom, förare som inte iakttar väjningsplikt för gående på platsen riskerar, förutom böter, att få sitt körkort omhändertaget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen