Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

02 mars 09:46, Rån, Göteborg

Personrån vid Kungsportsplatsen. Två gärningsmän varav en som har gripits av allmänhet.

En person larmar polis om att ett personrån ska ha ägt rum vid Kungsportsplatsen (kopparmärra). Gärningsmannen har sprungit från brottsplatsen och ett flertal personer uppges ha sprungit efter i riktning mot Kungstorget, vidare ner mot Grönsakstorget. Polis larmas till platsen. Det framkommer uppgfiter om att offret är en kvinnan som blivit rånad på sin mobiltelefon.

Kl 09.48: Inkommer uppgifter att en man blivit gripen av de personer som sprungit i fatt honom. Polisen anländer direkt efter gripandet. Det framkommer även uppgifter om att ytterligare en man varit delaktig i rånet. Han är fortfarande på fri fot. Den telefon som tillgreps är återfunnen och återlämnad till ägaren.

Polisen söker vidare i centrala delarna av Göteborg efter gärningsman nr 2, ännu ej anträffad. Inga uppgifter om personskador på rånoffret.

Förundersökning inledd med rubricering rån samt misshandel. Brottsrubriceringen ändrats till grov stöld då polisen fått in ytterligare uppgifter kring händelsen.

 Kl 10.45: Gärningsman nr 2 har ännu inte gripits.

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen