Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

02 mars 11:20, Uppdatering, Jönköping

Uppdatering gällande skottlossning i Jönköping

Klockan 23.01 på fredagskvällen larmades till Bastugatan, området Österängen, i Jönköping med anledning av att personer hört något som kunde liknas vid skott som avlossats och att ett vittne sett en person som kunde vara skadad. Polis åkte till platsen och en skadad person anträffades. Personen fördes till sjukhus i ambulans.

Ett arbete inleddes med att söka efter en brottsplats och i övrigt få en bild av händelsen. Brottsplatsen hittades och tekniker har arbetat på platsen under natten. Under natten kunde polisen gripa två personer misstänkta för inblandning i händelsen. De båda greps misstänkta för grovt vapenbrott, försök till mord och narkotikabrott.

Uppdatering:

11.20 De båda misstänkta är män i 20-årsåldern. Minst en av dessa har anhållits efter beslut av åklagare.

Polisen kommer att fortsätta med utredningsarbetet under dagen. Bland annat kommer polisen att knacka dörr i området och hålla vittnesförhör.

Förundersökningen leds nu av åklagare.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen