Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

20 mars 07:18, Sammanfattning natt, Jämtlands län

Ett urval av nattens polisverksamhet.

Det har varit en natt med låg arbetsbelastning.
Polisen har utfört flertalet kontroller av personer och fordon som inte resulterat i någon brottsmisstanke.

Här följer ett urval av nattens händelser:

02:35 Trafikolycka vilt, smitning, Krokom
I samband med att eftersöksjägare åker ut för att kontrollera ett rådjur som blivit påkört på E14 vid trafikplats Lugnvik norra påträffar han också en trafikskadad död älg. Jägaren bedömer att påkörningen skett i närtid. Olyckan har inte rapporterats till polisen.

Om det skett en viltolycka och föraren inte har hört av sig till polisen i närtid kan olyckan komma att rubriceras som en smitning.

Enligt jaktförordningen är den som kört på vissa djur skyldig att göra en polisanmälan och att märka ut platsen där olyckan skett. En anmälan till polisen måste göras även om djuret inte är synbart skadat.

Skyldigheten gäller älg, rådjur, hjort, vildsvin, björn, varg, järv, lo, utter, örn och mufflonfår. Att inte anmäla en viltolycka med nämnda djur är straffbart och kan ge böter.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen