Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

21 mars 13:09, Olaga hot, Göteborg

En gripen efter ett olaga hot mot grupp på Burgårdens Gymnasium.

Polis larmas till Burgårdens Gymnasium efter det att en elev uttalat hot mot skolan och dess personal. Eleven uppgav att han skulle ha något farligt föremål/bomb placerat i skolan.

Polisen inleder en insats  på skolan med avsikt att gripa eleven och även kunna kontrollera de uppgifter han lämnat om det föremål som eleven talat om. Polisen samarbetar med ledningen för skolan. Nationella bombskyddet informeras.

Polisen kan snart hitta och identifiera den elev som pekats ut, han grips. Misstänkt för olaga hot mot grupp. Polisen kontrollerar även de uppgifter som eleven tidigare påstått. Polisen hittar dock inget farligt föremål. Den nu gripne misstänks även för narkotikabrott genom eget bruk och medtogs för provtagning.

Den bedömning som polisen gör är att det inte funnits någon farligt föremål på skolan. Det agerade som eleven genomfört/uttalat ska ändå bedömas som brottsligt. Eleven är 20 år och straffmyndig.

Rubriceringen olaga hot mot grupp kvarstår. Insatsen på skolan är avslutad.  

 

 

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen