Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 22 mars 16:00

22 mars 04:25, Vapenlagen, Karlstad

Ett misstänkt explosivt föremål är anträffat i Kronoparken.

Polisen är på plats i Kronoparken med anledning av att man har hittat ett misstänkt explosivt föremål. Det är hittat utomhus.

Ett område är avspärrat och personal från polisens nationella bombskydd komnmer att komma till platsen för att hantera föremålet.

Ingen person är skadad och det är inte heller någon person evakuerad.

En ung man i 17-årsåldern är frihetsberövad som misstänkt för grovt vapenbrott. Polisen kommer att hålla förhör med honom och därefter kommer en åklagare fatta beslut om han skall vara fortsatt frihetsberövad eller ej.

UPPDATERING kl.08.49

Det misstänkta föremålet bedöms vara en handgranat.

UPPDATERING kl. 10.25

Polisens nationella bombskydd har varit på plats och de har gjort bedömningen att det handlar om en replika av en handgranat. Den är alltså ofarlig. Avspärrningen är därför hävd.

UPPDATERING kl. 12.05

Förundersökningen gällande det misstänkta brottet fortsätter tillsvidare och åklagaren kommer att fatta beslut i ärendet när denne har tagit del av alla handlingar.

UPPDATERING 15:58

Mannen som frihetsberövades i samband med händelsen är frigiven. Brottsmisstankar utreds fortsattt som knyts till händelser före det att det misstänkt farliga föremålet hittades. Men ingen brottsmisstanke finns med direkt knytning till det föremål som visade sig vara en replika av en handgranat.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen