Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 22 mars 07:29

22 mars 06:37, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat ett 50-tal ärenden mellan klockan 22 och 06. En person har gripits, se nedan. Tre har frihetsberövats på grund av fylleri eller misstanke om narkotikapåverkan.

00.53 En polispatrull stoppade en bilist på Parallellgatan i Sävsjö. Föraren uppfattades som narkotikapåverkad och blev misstänkt för drograttfylleri. Det var en man i 30-årsåldern, och han togs med för provtagning. Han hade dessutom ännu en gång kört bil trots att han inte har körkort och blev därför även misstänkt för grov olovlig körning.

01.01 SOS larmade om inbrottslarm på en förskola i Nässjö. Polis kom dit men kunde inte hitta någon misstänkt. Det är oklart om något är stulet. Patrullen dokumenterade omständigheterna och skrev en anmälan om stöld genom inbrott.

01.55 Polisen kontaktades om att ett larm hade gått efter att en dörr till ett stall hade brutits upp. Detta var på landet, ungefär två mil öster som Jönköping. Flera polispatruller skickades till platsen. Ingen kunde gripas, och det kunde också konstateras att inget var stulet. Troligen blev tjuven eller tjuvarna skrämda av att larmet gick. Polisen skriver en anmälan om försök till stöld. Ytterligare ett stall i Jönköpings län drabbades av tjuvar häromdagen, där lyckades man stjäla fyra sadlar samt tillbehör.

02.28 Polis larmades till centrala Gislaved med anledning av ett bråk. En kvinna som befann sig utomhus hade slagit sönder en fönsterruta till en fastighet. När polis kom till platsen framgick det att kvinnan skulle ha misshandlat en man. Kvinnan greps, misstänkt för misshandel i relation. Mannen ska inte ha blivit allvarligt skadad. Båda är i 30-årsåldern.

Dessutom har polisen under natten, bland annat, rapporterat sju bilister för olika typer av trafikbrott på E4 genom Jönköping, mellan kl 22 och 02. En man i 40-årsåldern rapporterades för fortkörning och blev av med sitt körkort efter att ha kört i 145 km/h på en 90-sträcka.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen