Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 mars 07:00, Sammanfattning kväll och natt, Västra götalands län

Dagens presstalesperson är Christer Fuxborg.

22.36 Göteborg, trafikolycka singel.
En personbil byter fil i höjd med Ullevimotet och i samband med detta krockar han med en lastbil. Personbilen skjuts framför lastbilen en mindre sträcka innan den stannar. Räddningstjänst, ambulans samt polis till platsen. Föraren av personbilen kommer inte ut från sitt fordon varför räddningstjänsten får klippa ur honom från bilen. Han körs sedan med ambulans till sjukhus med bland annat smärtor i nacken. Bilen bärgas och patrullen skriver en anmälan.

01.26 Åmål, grov misshandel.
En bil har setts försöka köra på folk i de centrala delarna av Åmål varför polis larmas dit. Ganska omgående kommer det fram uppgifter om vem föraren kan vara samt att det kan röra sig om något relationsärende. Det beslutas om spikmatta för att försöka hindra fortsatt färd. Innan man hinner använda spikmattan lyckas en av polisbilarna ”boxa” in honom så att det blir stopp. Mannen som är i 30 års åldern kan gripas och förs till polisstationen för vidare utredning. Ingen person har lyckligtvis kommit till skada i samband med det inträffade.

03.19 Göteborg, våld och hot mot tjänsteman.
En person omhändertas på Järntorget då han har hotat ordningsvakterna på en restaurang. Även poliserna som kommer till platsen hotas varför han kan misstänkas för aktuella brott. Han får åka med till polisstationen för att först sova ruset av sig och sen kommer man hålla ett förhör med honom.

03.27 Göteborg, mordbrand samt misshandel.
En person som bor på Februarigatan larmar om att det brinner i trapphuset i en tidningshög. I samband med att inringaren upptäcker branden kommer det ut en granne samt en okänd man som ger sig på inringaren och slår denne till marken. De båda männen lämnar adressen och patrullen tar uppgifter för en anmälan. Man har även försökt nå grannen men utan att ha lyckats.

03.59 Göteborg, mord alt. dråp.
En person larmar en bekant om att han är skadad och behöver hjälp på Stabbegatan varför polis och ambulans åker dit. Visar sig att en man har skador efter ett vasst föremål och körs till sjukhus med allvarliga skador men hans tillstånd skall vara stabilt. Man spärrar av platsen för en teknisk undersökning. Förutom den skadade mannen befann sig där ytterligare två personer i lägenheten som får följa med till stationen för vidare utredning. Man knackar dörr i uppgången för att om möjligt få fram ytterligare information. Polis fortfarande kvar på platsen i skrivande stund.

05.17 Göteborg, förgripelse mot tjänsteman.
En kvinna sliter sönder en jacka som tillhör en ordningsvakt på en restaurang på Drottninggatan varför polis larmas dit. Hon får åka med till stationen där hon får börja med att sova ruset av sig innan man kan hålla ett förhör med den misstänkta.

05.51 Vänersborg, allmänfarlig vårdslöshet.
Inkommer larm om att en byggnad brinner i området Brålanda. Finns uppgifter om att det kan vara risk för spridning samt att det skall förvaras gasflaskor i byggnaden. Visar sig att gasflaskorna inte var i brandområdet utan räddningstjänst kunde släcka branden och ingen person har kommit till skada. Oklart hur branden har börjat i skrivande stund.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen