Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

23 mars 12:09, Fjällräddning, Jokkmokk

Pågående fjällräddningsinsats i Sarek-området.

Under torsdag kväll den 21 mars anmäldes en man saknad i Jokkmokksfjällen. Mannen som saknas är ute på tur i Jokkmokksfjällen mellan Ritsem och Kvikkjokk. Han ska ha hörts av via telefon och sms, senaste kontakt var i måndags kväll. På onsdag kväll skulle han anlända till Mikkastugan, på torsdag kväll var det fortfarande oklart om mannen kommit till stugan. Under torsdag var planen att mannen skulle åka vidare genom Rapadalen, eventuellt mot Aktse. Sedan var planen att följa Kungsleden mot Kvikkjokk dit han räknade med att anlända fredag eller lördag.

Mannen ska vara fjällvan och har utrustning för en tiodagars utevistelse i fjällmiljö. Mannen övernattar inte i stugor längs vägen utan sover i tält.

Under kvällen och natten mot fredag arbetade polisen med att försöka nå olika stugor i området för att höra om mannen varit synlig i området. Klockan 10:00 på fredag förmiddag beslutar polisens vakthavande befäl inleda en fjällräddningsinsats och fjällräddare kallas ut. Sjöräddningshelikopter har biträtt under fredag och sökt i området för att se om mannen påträffas från luften. Under fredag eftermiddag har även polisens helikopter använts för att söka av området från luften. Vid 21-tiden på fredag kväll avbryts eftersöket på grund av dåligt väder och mörker. På väg hem kontrollerar fjällräddarna alla stugor längs färdvägen. Vid 01-tiden natten mot lördag är samtliga fjällräddare åter hemma. Ett antal personer har påträffats under dagen/kvällen i området men ingen av dem är den saknade mannen.

Vid 8-tiden på morgonen idag har tolv fjällräddare kallats ut igen för att fortsätta söka efter mannen. Området är stort och det finns ingen säker uppgift i nuläget om var mannen befinner sig och om han är i behov av hjälp eller ej. Möjligheterna att använda mobiltelefon i området är begränsade.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen