Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 23 mars 17:50

23 mars 13:22, Inbrott, försök, Lund

Person sprejad med pepparsprej vid inbrottsförsök, Flygelvägen.

En man ska ha försökt bryta sig in i en bostad på Flygelvägen vid 13-tiden idag. Mannen ska ha varit på väg att bryta upp ett fönster när han blev upptäckt. I samband med detta ska den boende på adressen blivit pepparspejad av den misstänkte. Mannen, som inte fick med sig något gods, lämnade platsen till fots och försvann i riktning mot ett soprum. Han ska även ha varit utrustad med en kofot.

Flera polispatruller, inklusive hundförare, skickas till adressen. Den misstänkte har dock ännu inte anträffats. Han beskrivs av målsägande som en person med smal kroppsbyggnad, afrikanskt utseende och svart jacka. Mannen ska ha varit maskerad och haft en keps på sig. Polisen tar tacksamt emot eventuella iakttagelser eller tips kring händelsen på 114 14.

Anmälan om misshandel och försök till grov stöld är upprättad.

UPPDATERING: I förhör med målsägande framgår det att den misstänkte mannen är mörkhyad med ett "sydeuropeiskt" utseende och inte "afrikanskt" som enligt de inledande uppgifterna. Mannen ska vara cirka 180 centimeter lång och i 30-årsåldern. Hans keps ska ha varit mörkblå och maskeringen ska ha varit en halsduk över näsan.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen