Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 24 mars 14:33

24 mars 07:00, Fjällräddning, Jokkmokk

Uppdatering om pågående fjällräddning i Sarek-området.

Mannen som anmäldes försvunnen i torsdags kväll är ännu ej påträffad. De kontroller som gjorts i stugor i området har inte gett några ledtrådar om var mannen befinner sig. 

Under lördag afton började det snöa i området. På kalfjället var det mycket besvärliga väderförhållanden vilket försvårade sökarbetet under aftonen och kvällen.

 De olika fjällräddningsgrupper som nu söker efter mannen i området har övernattat i olika stugor. Sökarbetet kommer att återupptas nu på morgonen.

Mannen är hemmahörande i Norge.

Uppdatering 10:30

Under förmiddagen har sökarbetet fortsatt. Polisens helikopter lyfte under morgonen och finns nu i området och biträder i sökarbetet.

Uppdatering 13:00

Mannen påträffad av polishelikopter i Sarek-området. Mannen är oskadd och vid god vigör.

Uppdatering 14:30

Mannen har på grund av vädret gått in i ”fel” dal i Sarek-området. Samtidigt som mannen inser att han hamnat fel sker en snabb väderförsämring i området och mannen väljer då att slå läger. Han har märkt ut sin plats och sedan väntat ut ovädret. Då mannen haft både kunskaper och utrustning för övernattning i fjällmiljö har han klarat sig bra. Helikopter som flugit över platsen har upptäckt mannens lägerplats från luften och kunnat hämta upp mannen. Han är nu åter vid farbar väg.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen