Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

24 mars 13:34, Trafikkontroll, Storuman

Under torsdag till lördag har polisen arbetat med brottsförebyggande- och trygghetsskapande arbete i trafiken i Hemavanområdet.

Arbetet har skett både längs väg och i terräng. Arbetet i terräng har delvis begränsats av vädersituationen i området.

I samband med hastighetskontroller längs väg har totalt 13 ordningsbot för hastighetsöverträdelser utfärdats, merparten av dessa i tätorten. Tre flygande besiktningar har utförts där fordonsbrister uppdagats.

Längs skoterleder har ett antal kontroller av fordon och nykterhet genomförts. Samtliga förare har varit nyktra. Två förare har rapportertas, en för avställt fordon och en för felaktig registreringsskylt.

Polis har även tillsammans med naturbevakare från Länsstyrelsen genomfört kontroller i området. I samband med detta har en person rapporterats för olovlig körning och en person har rapporterats för tillåtande av olovlig körning.

- Det har varit god stämning bland alla förare under dessa dagar. Det märks att polisnärvaron är uppskattad, säger Mattias Jonsson, trafikpolis.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen