Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 25 mars 17:30

25 mars 13:54, Fjällräddning, Jokkmokk

Jokkmokk, lavin som gått tidigare i dag

Ett sällskap på flera personer befann sig på platsen när lavinen gick. Enligt initiala uppgifter har två personer skadats.

Polisens regionsvakthavande befäl har fattat beslut om räddningstjänst med stöd av LSO, lagen om skydd mot olyckor. Fjällräddare kallas till platsen. Även polishelikopter beordras till platsen för att hjälpa personerna.

Uppdatering 15:24 av Maria Linné, kommunikatör:

Samtliga i sällskapet ska befinna sig i stugan i väntan på hjälp. Ingen person ska finnas kvar i lavinen.

Ambulanshelikopter åker till platsen.

Uppdatering 17:20 av Peder Jonsson

Ambulanshelikopter och polishelikopter har landat på platsen. Fem personer i sällskapet varav två är skadade. De skadade lastas i helikoptrarna för transport till sjukhus. Fjällräddarna som har varit på väg till området har återkallats.

Uppdatering 17:30

De skadade har flugits med ambulanshelikopter till sjukhus, deras utrustning togs med i polishelikoptern. Övriga tre i sällskapet fortsätter turen.

Det är i samband med att de skidat över en hängdriva som drivan släppt.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen