Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

26 mars 10:24, Sammanfattning vecka, Heby

Dags för somardäck med mera...

Under 3 år har jag varit kommunpolis i Heby. Det har varit en spännande tid med nya utmaningar. Det som har varit drivkraften är en mycket positiv samverkan med lokal samhället olika aktörer.

Det har varit mycket roligt att arbeta tillsammans med Er och hitta lösningar på problem som uppstått.

Olle Rehn

/F.d. kommunpolis numera pensionär/

 

Nu kommer undertecknad att ta över Polisrutan för Heby kommun. Det börjar nu bli tider då vi funderar på om sommardäcken skall på eller inte. Så reglerna lite kort:

Mellan 1 december och 31 mars skall man ha vinterdäck om det råder vinterväglag.

Dubbdäck får man använda mellan 1 oktober och 15 april (övrig tid om vinterväglag råder).  Tänk även på däcksmönstret! Minst 1,6 mm på sommardäck.

Vinterväglag råder om det är snö, is, snönmodd eller frost på vägen (även vägrenen räknas), och polisman på plats är den som avgör om detta.

 

Tänk även på förvaring av däcken med tanke på stöldrisk!

Vill ni ha kontakt med mig så är min mailadress: bengt-o.eriksson@polisen.se.

OBS! om det handlar om pågående brott ska du ringa 112

Bengt Eriksson
Områdespolis Lokalpolisområde Norduppland.

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen