Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

26 mars 16:08, Trafikolycka, smitning från, Linköping

Delar av fasad föll ner i centrala Linköping.

14:37 Polis larmades till S:t Larsgatan med anledning av att en del av en fasad lossnat och ramlat ner på marken.

15:15 Polispatrullen som var på plats meddelade att fasad vägande uppskattningsvis över 100 kilo lossnat. Ingen person träffades av materialet som föll ner. Utifrån det material som låg på marken ser det ut som om ett fordon kört in i fasaden innan den rasade, vilket skulle kunna vara orsaken. 

Polisen har upprättat en anmälan om trafikolycka smitning. Det finns ingen misstänkt i nuläget. Fastighetsägaren har ansvar att tillse att fasaden inte utgör någon fara för förbipasserande personer.

Polisen har pratat med personer som såg fasaden falla ner och tar tacksamt emot uppgifter från personer som har uppgifter om den misstänkta tidigare trafikolyckan.
 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen