Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 28 mars 17:08

28 mars 13:08, Olaga hot, Örebro

En man är frihetsberövad som misstänkt för bland annat olaga hot i Vivalla.

En kvinna ringer till polisen och uppger att en man, som hon känner sedan tidigare, har slagit sönder en ruta till hennes lägenhet och sedan tagit sig in hos henne.

Inne i lägenheten har han hotat att döda henne och därefter har han lämnat platsen.

Polisen fick namnuppgifter på mannen, som är en man i 50-årsåldern, och kunde efter en stunds letande hitta honom i Baronbacken.

Mannen är frihetsberövad som misstänkt för olaga hot och skadegörelse. Ytterligare brott kan tillkomma. Polisen kommer att hålla förhör med mannen och därefter kommer en åklagare fatta beslut om han skall vara fortsatt frihetsberövad eller inte.

UPPDATERING kl. 14.25

Den frihetsberövade mannen är även misstänkt för grovt hemfridsbrott.

NY UPPDATERING KL 17:00. Efter förhör har mannen anhållits efter beslut av åklagare./Text Mats Öhman, Presstalesperson/RLC

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen