Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 29 mars 19:39

29 mars 03:33, Detonation, Sigtuna

Det har skett någon typ av detonation i ett café/en restaurang vid Märsta station. Inga kända personskador men skador på fasader.

Flera personer har ringt om att de hört smäll/detonation.

Polis är på plats och har spärrat av platsen. Vägarna runt stationen är framkomliga men det är avspärrat vid en parkering vid stationen.

En förundersökning om allmänfarlig ödeläggelse är inledd.

Uppdatering kl 04.55
Detonationen ska ha skett i entrén till restaurangen/caféet och gett skador på fasaden. En del fönster i närområdet har också skadats.

Avspärrningarna påverkar inte vägarna i området.

Uppdatering kl 06.05
Polisens avspärrningar på platsen påverkar inte framkomligheten till Märsta station eller pendeltågstrafiken. Vägarna i området är öppna som vanligt. Endast torget i närheten av restaurangen/caféet är fortsatt avspärrat.

Uppdatering klockan 16.00

Den tekniska undersökningen av brottsplatsen är avslutad och avspärrningarna är hävda. Utredningsarbetet fortsätter med oförminskad styrka.

Under eftermiddagen/kvällen kommer uniformerad polis att finnas i området i trygghetsskapande syfte.

Uppdatering klockan 19.30

Under det intensiva utredningsarbetet som gjorts under dagen har en man i 20-årsåldern gripits och sedan anhållits skäligen misstänkt för allmänfarlig ödeläggelse.

För att inte äventyra den fortsatta utredningen kommer inte fler uppgifter att lämnas i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen