Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 29 mars 07:18

29 mars 06:34, Sammanfattning natt, Jönköpings län

Sammanfattning av natten i Jönköpings län.

Polisen i Jönköpings län har hanterat 40 ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Två personer har frihetsberövats i rattfylleriärenden.

22.05 Polis larmades till en adress i Hovslätt. En man skulle ha huggit med en yxa i en lägenhetsdörr. Polis kom dit och fick tag i både den drabbade och en misstänkt granne, de är män i 45- respektive 50-årsåldern. En yxa togs i beslag. Ingen blev fysiskt skadad. Dörren blev delvis skadad. Polisen höll förhör och upprättade en anmälan om olaga hot och skadegörelse. Den misstänkte mannen greps inte.

23.38 En polispatrull stoppade en bilist för kontroll på Hägnevägen i Sävsjö. Föraren visade tecken på att vara narkotikapåverkad och togs med för provtagning. Det var en man i 20-årsåldern. Han blev misstänkt för drograttfylleri, ringa narkotikabrott (eget bruk), och fick sitt körkort omhändertaget.

23.42 En polispatrull såg en bilist som inte stannade på korrekt sätt vid stopplikt, på Västermogatan i Värnamo. Föraren fick 1000 kronor i böter. Det var en man i 20-årsåldern.

00.14 En bilist hade kört av vägen, på E4 i höjd med M2-center i Jönköping. Föraren hade sedan sprungit från platsen. Polis kom dit och spårade med hund. Vid skjutbanan i närheten anträffades en man i 25-årsåldern som hade kört bilen. Han blev misstänkt för drograttfylleri, smitning från trafikolycka, narkotikabrott (innehav). Mannen blev inte direkt skadad i olyckan och togs med för provtagning.

Utöver detta har polisen utfört egeninitierade kontroller och kontrollerat inkomna larm, men det har inte lett till misstankar om brott. Inga grövre brott har kommit till polisens kännedom. Ett par viltolyckor har inträffat, utan personskador.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen