Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

29 mars 07:11, Sammanfattning natt, Östergötlands län

Sammanfattning av natten i Östergötland.

Polisen i Östergötland har hanterat ett 40-tal ärenden mellan kl 22 och 06. Ingen har gripits. Fem personer har frihetsberövats i samband med fylleri eller narkotikapåverkan.

23.17 Det kom larm om ett brinnande fordon på Bävervägen i Finspång. Det var en parkerad minibuss som brann med öppna lågor. Ingen fastighet var i farozonen, men flera bilar stod parkerade i närheten. Räddningstjänsten släckte branden. Polis kom dit och upprättade en anmälan om skadegörelse genom brand, då det inte finns någon naturlig förklaring till varför branden startade.

23.29 Polis larmades om att det var bråk utanför en bar på Prästgatan i Motala. Flera personer slogs och en man låg på marken. Polis kom till platsen och det fanns många vittnen kvar, men ingen misstänkt. Två män i 40-årsåldern ska ha blivit misshandlade. Den ena fördes till sjukhus för kontroll, ej allvarligt skadad.

00.40 Polisen kontaktades från Universitetssjukhuset i Linköping. En kvinna i 20-årsåldern hade kommit in på akuten efter att ha blivit misshandlad i Trädgårdsföreningen, vid Lasarettsbacken intill sjukhuset. Detta ska ha hänt vid 22.40-tiden. Hon ska ha cyklat och blivit slagen i huvudet, troligen med ett tillhygge, av en okänd cyklist. Polisen har inlett en förundersökning om grov misshandel. Det finns i nuläget ingen misstänkt.

03.21 En polispatrull stoppade en bilist vid Finspångsrondellen i Haga, Norrköping. Mannen som körde misstänktes för drograttfylleri. Han är i 20-årsåldern. Även en passagerare i övre tonåren misstänktes vara påverkad, han blev misstänkt för ringa narkotikabrott innehav och eget bruk. Båda togs med för provtagning. Ytterligare två unga män satt i bilen. Föraren fick sitt körkort omhändertaget.

03.25 En förbipasserande såg att en ruta var sönderslag på en restaurang på Drottninggatan i Norrköping, och ringde polisen. En patrull kom dit, liksom väktare. Ingen inbrott kunde konstateras. Polisen upprättade en anmälan om skadegörelse. 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen