Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 03 mars 14:35

03 mars 00:20, Olaga intrång, Örebro

Flera samtal om att obehöriga personer setts inne på Örebro flygplats.

Ett antal polispatruller skickas till platsen. Anmälare ser hur personerna sätter sig i två bilar och lämnar platsen. I samma stund anländer polispatrullerna, och bilarna kan stoppas. Sex personer födda mellan 1999-2001, grips. Det är fyra män och två kvinnor.

Flygplatsen utgör ett skyddsobjekt enligt skyddslagen, och den som obehörigen tillträder ett sådant misstänks för obehörigt tillträde till skyddsobjekt, ett brott som kan ge högst två års fängelse. Det misstänks att personerna också varit in i flygplan på platsen.

Fem av de gripna är släppta efter förhör, medan en av männen, född -99, anhölls av åklagare vid 05-tiden.

Det är ännu okänt i detalj vad som eventuellt har stulits.

Uppdatering 14:30.                                                                                                                                                        Nu är också den sjätte misstänkta personen frigiven. En värmefläkt är hittills det enda kända stöldgodset.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen