Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

03 mars 11:07, Kontroll person/fordon, Borlänge

Samtal från en anmälare som ligger bakom en personbil som kör på fel sida på Kvarnsvedsvägen mot centrum.

Bilen är efterlyst som stulen. Färden går vidare mot Falun. Enligt anmälaren körs bilen väldigt illa, och tidvis mycket fort innan den körde av vägen mellan trafikplats Tallen och Pilborondellen. När polispatrullen kom fram till bilen var den krockskadad och tom. En hundpatrull sätts att följa spår från bilen, och det leder via Tingsvägen och Domarvägen till Nedre Gruvrisvägen där en yngling anträffas. Han säger sig ha varit med som passagerare i bilen, men misstänks vara den som kört. Då personen bara är 14 år inleds en utredning enligt LUL, Lag om Unga Lagöverträdare, f.v.b. till Socialtjänsten. Pojken skjutsas hem till sina föräldrar.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen