Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 31 mars 06:11

30 mars 21:33, Sammanfattning natt, Västernorrland län

Sammanfattning av nattens händelser i länet

Under natten kommer uppdatering av notisen ske. Natten börjar lugnt, ingenting att publicera i nuläget.

22:19 - Brand i byggnad, Vårstagatan, Härnösand

Polis larmas tillsammans med räddningstjänst till ett boende på Vårstagatan i Härnösand, enligt initiala uppgifter skall det vara en fullt utvecklad brand.

Uppdatering 23:07 - Polisen kan bekräfta att det rör sig om en fullt utvecklad brand, samtliga boende i fastigheten skall vara ute, polisen har i nuläget ingen information om eventuella personskador. Polisen jobbar i nuläget med att hjälpa räddningstjänst med att se till att ingen person tar sig in i fastigheten. Polis har spärrat av kring fastigheten. 

Polis har i nuläget flera resurser på platsen.

Uppdatering 00:06 - Räddningstjänst arbetar fortfarande med släckningsarbetet, man försöker begränsa spridning i fastigheten. Inga personer är skadade och inga har behövts transporteras till sjukhus.

Uppdatering 00:40 - Släckningsarbetet har nu avslutats, räddningstjänst jobbar med eftersläckning. Polis kommer spärra av de delar som behövs ur ett utredningshänseende. Ärendet rubriceras i nuläget som mordbrand. Tekniker kommer åka ut till platsen under morgondagen. Polisen kan i nuläget inte kommentera någonting om brandens spridning eller var branden startade. I nuläget finns det ingen misstänkt.

Ärendet är överlämnat till jourhavande förundersökningsledare och det kommer inte uppdateras något mer i ärendet under natten   

 

23:12 - brand i byggnad, Södra vägen, Härnösand

Polisen larmas tillsammans med räddningstjänst till ytterligare en brand i Härnösand, initialt finns inga uppgifter annat än att boende i närheten ringt in om branden.

Polisen kan i nuläget ej kommentera huruvida man misstänker att denna brand är kopplad till branden på Vårstagatan. Polisen hanterar bränderna som två separata händelser.

Uppdatering 23:34 - Varken polis eller räddningstjänst kan hitta någon brand på Södra vägen eller i anslutning till södra vägen. Ärendet avslutas och resurserna återgår till vårstagatan.

 

Kl 23:32 - Drograttfylleri, Fredsgatan, Sundsvall

Polis genomför ett stopp av en personbil, föraren som är en man i 20 års åldern uppvisar tydliga tecken på narkotikapåverkan och misstänks för drograttfylleri. mannen medtas för provtagning och förhör.

 

Kl 00:15 - Rattfylleri m.m. Gesällvägen, Sundsvall

Polispatrull stoppar en personbil på Gesällvägen i Birsta, Föraren som är en man i 25 års åldern misstänks vara påverkad av alkohol, han saknar också körkort.

Patrull medtar mannen för provtagning, han misstänks för rattfylleri, grov olovlig körning samt vårdslöshet i trafik. Patrull tar också bilen i beslag enligt trafikbrottslagen 7§.

 

Kl 04:03 - grov misshandel, Storgatan, Härnösand

Polis larmas till Storgatan utanför "Big Boy" där allmänhet ringt in om en pågående misshandel. Vittnen har sett 2 gärningspersoner misshandla en liggande man.

patrull från Härnösand samt hundpatrull från Sundsvall åker på ärendet. Efter en kort stund på brottsplatsen så anträffas den ena av de utpekade männen och han kan gripas av polispatrull, den andra mannen ses springa från platsen. När hundpatrull anländer så påbörjas ett sökarbete som efter ca 30 minuter resulterar i att den andra gärningspersonen kan gripas.

Målsägaren är en man i 20 års åldern, han tas om hand av ambulans, skadeläget är för närvarande okänt.

Den ena av de två gripna männen är i 25 års åldern och den andra är i 20 års åldern.

Polis rubricerar ärendet som grov misshandel

Uppdatering kl 06:05 - En av de gripna har kunnat avfärdas från utredningen och har släppts fri, ingen misstanke mot denna person kvarstår. En person fortfarande gripen och en person till är misstänkt men ej frihetsberövad.

Polisen kan med hänvisning till förundersökningssekretessen inte lämna mer uppgifter i nuläget.

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen