Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 31 mars 20:16

31 mars 14:09, Trafikbrott, Kramfors

Trafikbrott, Nyland

Polisen får tips om en man i 45-års åldern är påväg att köra iväg med en bil. Mannen i fråga har inget körkort och bilen är avställd. Patrull får stopp på mannen som misstänks för grov olovlig körning, bilen tas i beslag enl TBL 7§ och bärgas från platsen.

 

Lagtext:

TBL 7 §   Ett fordon som har använts vid brott enligt denna lag får förklaras förverkat, om det behövs för att förebygga fortsatt sådan brottslighet och förverkande inte är uppenbart oskäligt. Detsamma gäller annan egendom som har använts som hjälpmedel vid brott enligt denna lag.

Om någon har gjort sig skyldig till olovlig körning, rattfylleri eller grovt rattfylleri ska det vid bedömningen av om förverkande behövs för att förebygga fortsatt brottslighet särskilt beaktas om gärningsmannen tidigare har gjort sig skyldig till sådan brottslighet.

Första stycket gäller även i fråga om egendom som varit avsedd att användas som hjälpmedel vid brott enligt denna lag, om brottet har fullbordats.

Bestämmelser om tillfälligt omhändertagande av egendom i syfte att förhindra rattfylleribrott finns i 24 a-24 d §§ polislagen (1984:387) och i 9-11 §§ lagen (2008:322) om Tullverkets och Kustbevakningens befogenheter att ingripa mot rattfylleribrott. Lag (2015:59).

 

 

Uppdatering 20:11

Patrull möter samma man igen kl. 19:03 , mannen är nu ute och kör i en av sina andra bilar. Patrull stannar bilen och mannen misstänkts igen för för grov olovlig körning, bilen tas i beslag enl TBL 7§ och bärgas från platsen. Aktuell bil är både avställd och har körförbud.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen