Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se
Uppdaterad 05 mars 10:34

04 mars 16:30, Mord/dråp, försök, Linköping

UPPDATERAD. Skottlossning i Linköping under måndagseftermiddagen.

15:40 Polisen larmades till Berga centrum med anledning av att en person hittats skadad. Polis beordrades till platsen.

15:43 Polis var på plats och anträffade en skadad person. Ambulans kallades till platsen och den skadade personen fördes till sjukhus. Skadeläget är i nuläget inte känt för polis.

16:25 Polisen misstänker brott och brottsplatsen har spärrats av. Vittnesuppgifter kan lämnas till poliser på plats i Berga eller via telefon 11414. 
 
18:00 Polisen kan efter teknisk undersökning av brottsplatsen bekräfta att en skottlossning ägt rum och att den skadade personen har träffats av minst ett skott. Händelsen utreds som försök till mord. Den skadade personen är en man i 35-årsåldern och han vårdas på sjukhus.

Polisens tekniker har varit på plats och genomfört en brottsplatsundersökning. Avspärrningarna hävdes klockan 18:15.

UPPDATERING 5/3

Polisen fortsätter att utreda mordförsöket efter skottlossningen i Berga under måndagseftermiddagen. Ännu finns ingen misstänkt eller gripen. Igår hölls en stor mängd förhör med personer som befann sig vid brottsplatsen och nu sammanställs de uppgifter som har framkommit. Under dagen planeras förhör med den skottskadade mannen.

Polisen har avsatt resurser som patrullerar extra i området kring brottsplatsen.


 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen