Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

För närvarande har vi vissa tekniska störningar på polisens telefonnummer 114 14. För ärenden som inte är akuta, vänligen återkom vid ett senare tillfälle eller använd våra e-tjänster. Vid nödsituation, pågående brott eller andra akuta ärenden, ring alltid 112.

Uppdaterad 04 mars 20:40

04 mars 17:49, Brand, Leksand

Brand i lägenhet i flerfamiljshus i centrala Leksand.

Räddningstjänsten är på plats och polis är på väg. Utrymning av fastigheten pågår. Enligt räddningstjänsten finns det risk för att branden sprider till övriga delar av fastigheten.

UPPDATERING KL 18:45. Samtliga från den binnande lägenheten har utrymts och det finns inge uppgift om att någon av dessa har skadats. Övriga boende har utrymts och inhysts i en grannfastighet där polis arbetar med identifiering av dessa.

Enligt räddningstjänsten finns det fortfarande risk för att branden ska spridas p.g.a. kraftig vind.

NY UPPDATERING KL 19:30 Förundersökning avseende allmänfarlig vårdslöshet är inledd. Lägenheten kommer att spärras av för tekniskundersökning så snart räddningstjänsten är klara på plats. Prognosen är att räddningarbetet kommer att vara avklarat vid 21-tiden.

NY UPPDATERING kl 20:30  Innehavaren av den brandhärjade lägenheten är förd till Mora lasarett med lindriga skador. Det brinner fortfarande fortfarande vilket götr att räddningstjänsten inte kommer att vara klara på plats kl 21:00 enligt tidigare prognos.

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen