Javascript är inte påslaget i din webbläsare. Vi rekommenderar att javacsript är aktiverat i webbläsaren, för bästa användning av webbplatsen.
Sök på polisen.se

05 mars 12:07, Sammanfattning vecka, Knivsta

Polisrutan Knivsta

En aktiv vecka för polisen i Knivsta              

Polisen har haft en mycket aktiv vecka 25 feb – 3 mars med många fordons och personkontroller förutom utredningen i Forsby. Det kanske inte gett något stort utfall i upptäckta brott men förhoppningsvis har brottspreventionen varit stor och vår närvaro bör då ge en ökad trygghetskänsla. Ökad närvaro och ökad synlighet var det som efterfrågades mest i den medborgardialog som genomfördes 2018.

 

Forsby                                                                                                                                                                 Polisen är fortfarande intresserade av alla iakttagelser på udda beteende i samband med det misstänkta mordet som upptäcktes den 21:a.

 EXTRA intressant är alla iakttagelser under onsdag natt – torsdag morgon den 20-21:a. Du kanske pendlar till Arlanda/Märsta tidigt på morgonen och körde Odensalavägen från Knivsta ?  Om du sett något eller någon, kontakta polisen.  Tipsa polisen  :

Ring 11414 eller på följande länk som finns på Polisen.se :  OBS NY LÄNK

https://polisen.se/kontakt/mejla-region-Mitt/  

 

Grannsamverkan

Intresserad att starta Grannsamverkan innan du drabbas av inbrott ?

Boka den 12 mars 19:00, då sker nästa utbildning i Kommunhuset. Maila till:
grannsamverkan-lpo-uppsala-knivsta.po-uppsala@polisen.se

Tomgångskörning                                                                                                                                          Påminnelse om att tomgångskörning är förbjudet i Knivsta. I Knivsta kommun får ett stillastående fordon hållas igång utomhus under högst en minut, med vissa undantag. När du stannat ett fordon vid järnvägsövergång ska du omedelbart stänga av motorn. Läs mer på kommunens hemsida

A-Traktor                                                                                                                                                        Ytterligare en A-Traktor har stoppats under helgen i centrala Knivsta. Den framfördes i alldeles för hög hastighet över tillåtna 30 km/h och visade sig ha en växellåda som gick att manipulera. Traktorn i beslag för teknisk undersökning varefter manipulerade motordelar förmodligen konfiskeras. Traktorkortet omhändertaget och återkallas förmodligen av Transportstyrelsen. Eventuellt lämplighetsintyg för B-kort skjuts förmodligen även det på framtiden och böter väntas. Vårdnadshavare underrättade.

25:e  februari – 3 mars

NÅGRA GENOMFÖRDA POLISINGRIPANDEN
Antal
Handräckning annan myndighet
2
Arbetsplatsolycka  Anmälan arbetsmiljöbrott
1
Böter Trafikbrott  (2 omedelbart omhändertagande av körkortet, ett fordon avskyltades på plats)
7
Anmälan Olaga hot Gärningsperson känd
1
Husrannsakan i bostad efter personer, 2 medtagna för förhör
1
Grovt Rattfylleri  Över 1 promille
1
Bråk/misshandel på skola Flertalet ungdomar som rök ihop, Anmälan
1
A-Traktor  Manipulerad växellåda, beslag av traktor, böter och återkallat traktorkörkort
1
TIPS om brott m.m. från medborgare
30
Kontrollerade Personer/Fordon
73

 

ETT URVAL AV HÄNDELSER OCH ANMÄLDA BROTT
Antal
Anmälan om stöld, byggarbetsplats/villabygge på Finnhagsvägen 13 natten mellan 25-26:e feb. Uppbruten altandörr. Verktyg stulna.
1
Anmälan om stöld i Åsby Hagalund torsdag kväll den 21 feb. Forcerat grindar med 2 fordon och stulit däck.
1
Anmälan om skadegörelse/klotter  
2
Cykelstöld
3
Viltolyckor   Varav 1 ej anmäld till polis, Smitning
7
 

Anmäla brott eller lämna tips:  Ring 114 14  

Poliskontoret i Knivsta är öppet onsdagar 14.00 – 17.00 eller 

         vid bokad tid. Boka via Kommunpolis Knivsta 114 14

          Pågående brott / färsk gärning: Ring 112   

 

 

 

Händelsenotiserna ger kortfattad information om ett urval av de utryckningar som polisen gör. Observera att det är inledande uppgifter som ligger till grund för notiserna. Det betyder att uppgifterna kan komma att ändras.
Till toppen